fbpx

Caroline Swolfs

Caroline Swolfs

Wie zit er achter deze getalenteerde juweelontwerpster?

De roeping van Caroline Swolfs kwam pas later tot ontplooiing. Na het bekomen van een handelsdiploma eind jaren negentig, kwam zij terecht in de communicatie-wereld. Doch haar interesse voor design in het algemeen en haar passie voor haar vak nam op onweerstaanbare wijze de overhand. Om te leiden tot wat haar huidige roeping is geworden. Hier vond ze haar eigen wereld waarin ze zich laat kennen als een begaafd ontwerpster die in het vormgeven van juwelen haar echte roeping heeft ontdekt.
Elke artisanale collectie bewijst steeds weer opnieuw hoe vruchtbaar deze keuze blijkt.

“Als je je roeping wat later ontdekt besef je heel duidelijk wat je wilt. Je bent volop gemotiveerd en leert snel. Zoeken hoort er niet meer bij want je weet dat je je plekje hebt gevonden.”

Oneindig veel ontwerpen

Vandaag is Caroline Swolfs full time ontwerpster van juwelen. Haar concept straalt de zuiverheid uit van bronwater. Geen alleenstaande verwezenlijkingen maar ideeën voor klein-schalige collecties, steeds vertrekkend van een tijdloos ontwerp met een ingetogen oog voor eenvoud. Elke collectie is het resultaat van uiterst subtiel en origineel speurwerk. Verbluffend is de reeks variaties op het thema dat Caroline nauw aan het hart ligt: de druppel uitgedrukt in de meest verrassende vormen en nu eveneens verkrijgbaar in een meer toegankelijke versie, de CS Line.

Haar juwelen worden on line verkocht of rechtstreeks in haar atelier waar iedereen de ontwerpster kan ontmoeten.
Haar juwelen zijn zowel in België als daarbuiten verkrijgbaar, veelal in galerijen of bij bevriende collega ontwerpers.
In een wereld die zo uiterst snel voorbij snelt, troost Caroline Swolfs zich de moeite om haar passie te vertalen in een evenwichtige inspiratiebron van een collectie die de tijd trotseert. Een passie die zich uit in een merkwaardig gevoel van rust en tevens leidt tot steeds wederkerende verrassingen…zonder echt einde. Net als de druppel permanent deel uitmaakt van de natuur.

Caroline Swolfs